Terug

(tm 30-4) 15%INTRODUCTIE KORTING OP DECOR PANELEN

De akoestische panelen toepassen op meerdere manieren!

De akoestische panelen toepassen op meerdere manieren!

De akoestische panelen kunnen op meerdere manieren toegepast worden en in meerdere interieurstijlen ingezet worden. Gebruik de panelen alleen voor decoratie of verbeter de akoestiek met de panelen of laat het allebei de functies vervullen! Toe aan inspiratie? Ik geef je een boel ideeën in deze onderstaande blog.

De houten latjes panelen geven voor ieder interieur een passende uitstraling. Doordat Noakk verschillende kleuren aanbiedt is het vinden van een geschikte match nog gemakkelijker! De een vindt het heel erg leuk om aan de slag te gaan met het inrichten van een ruimte, terwijl de ander hier iets meer sturing bij nodig heeft. Bij Noakk houden we van de kracht van eenvoud. De houten panelen zijn toe te passen in veel verschillende interieurstijlen. Welke stijl past bij jou?
 
Decoratief
Misschien heb je helemaal geen last van een slechte akoestiek in jouw woonkamer of eetkamer, maar wordt je wel gecharmeerd door de houten latjes op de panelen (wat ik heel goed snap). De panelen
kunnen natuurlijk ook alleen voor decoratie gebruikt worden. Is er ergens nog een witte kale muur waar je handen van gaan kriebelen als je er naar kijkt? Dan zijn de panelen een ideale manier om de saaie muur op te frissen! Het is wel handig om alvast te bedenken welke stijl je wilt uitstralen in jouw woning. Ben je meer van de vintage stijl of wordt jij gelukkig van een landelijk interieur?

Als je eenmaal de knoop hebt doorgehakt welke stijl je wilt gaan uitstralen is het maken van een moodboard altijd een goed idee. Het kan dienen als rode draad. Er is zoveel inspiratie op internet en in tijdschriften te vinden dat je soms door de bomen het bos niet meer kunt zien! En zoals ik al eens in een vorig blog over Slow Living heb geschreven, werkt knutselen lekker ontspannend!
Ik benoem in deze blog een paar stijlen die ik heel erg passend vindt bij de akoestische panelen.


Foto: @charissa_evie

Binnenstebuiten 
Veel glas, planten en natuurlijk licht. Wat een heel tof idee is om de houten latjes door te laten lopen naar buiten. De akoestische panelen van Noakk zijn niet geschikt voor buiten. Wel kun je een schutting plaatsen met verticale latjes en deze aan laten sluiten op de houten wandpanelen van binnen. Zo laat je jouw tuin nog meer één worden met binnen. Voeg binnen een hoop planten in alle maten en vormen toe. Laat ze je het gevoel geven dat je buiten in de natuur bent. Glas geeft een transparante touch aan jouw interieur. Probeer de ramen zo min mogelijk te bekleden met raambekleding, zodat je goed naar buiten kunt kijken. Natuurlijk lichtinval doet een mens goed. Ben je toch meer van warm en donker interieur? Pas dan donkere kleuren zoals diepblauw, donkergrijs en donkergroen toe. En misschien past de volgende interieur stijl dan beter bij jou!
 

Hotel Chique
Deze stijl sluit goed bij jou aan als je het gevoel wilt krijgen dat je in een luxe hotel leeft! Een stijl met rijke materialen, grote gebaren en volle kleuren! Met rijke materialen kun je denken aan materialen zoals velours, natuursteen en messing. Het inzetten van deze materialen geeft gelijk een luxe uitstraling. In een hotelkamer vindt je meestal nooit veel verschillende kleine accessoires terug. Maak daarom gebruik van een statement: de akoestische panelen in de uitvoering "natuurlijk eiken met zwart vilt" geven door het hout en het zwarte vilt jouw woonkamer een krachtige uitstraling. Het trekt de aandacht en is ook een goede optie om de galm uit jouw ruimte weg te halen. Aan de panelen zou je ook een lichtpuntje kunnen toevoegen. Een messing wandlamp met warme goudkleurig licht, zal ervoor zorgen dat de panelen nog meer opvallen!

Scandinavische stijl

Waar denk jij aan als je aan een Scandinavische inrichting denkt? Tegenwoordig kenmerkt deze stijl zich aan een simpele basis, veel hout en zachte materialen. De houten latjes panelen passen in een Scandinavisch interieur. Vooral de houten latjes panelen met grijs vilt zorgen voor een licht en natuurlijk uitstraling. Lichte kleur stoffen, veel hout en warme tinten vindt je terug in een Scandinavisch interieur. Het grijze vilt van de panelen laat een lichte indruk achter. Het geeft rust vanwege de uitstraling maar ook doordat het geluid absorbeert. Ook houden onze Noorderburen van natuur waardoor vaak gebruik wordt gemaakt van planten. In deze stijl kun je ook weer veel soorten en maten planten gebruiken. Maak het niet te overheersend, minimalisme is namelijk ook kenmerkend voor een Scandinavisch interieur. 

Geluiddempend
Een slechte akoestiek in een ruimte is niet prettig. Door het plaatsen van de kant-en-klare akoestische panelen van Noakk, zal dit aanzienlijk verbeteren. De oplossing is simpel! Het vilt absorbeert de golven van het geluid, waardoor het geluid gedempt wordt. Lees meer over de werking van de panelen in deze blog over akoestiek

Verschillende toepassingen
De panelen kunnen in elke ruimte gebruikt worden. Is jouw woonkamer toe aan een update of is jouw kantoor ruimte zo groot dat alle geluiden ontzettend hard klinken of wil je je slaapkamer een make-over geven? Kortom voor iedereen zijn de panelen te gebruiken. 
Ik heb hieronder een paar leuke ideetjes voor het toepassen van de panelen opgesomd:

- Tv-meubel maken: Een echte aandachttrekker is om van de panelen een tv-meubel te maken. De draden kun je gemakkelijk weg werken en de tv kan op de panelen worden gemonteerd. 
- Wand of plafond bekleden: de meest voorkomende manier is het bekleden van een muur of het plafond met de akoestische panelen. Plaats de panelen verticaal of horizontaal, het is maar net wat je wilt uitstralen. 
- De slaapkamer: is jouw bed aan vervanging toe of ben je jouw bed zat? Al snel denk je dan aan het kopen van een nieuw bed. Daar komt veel bij kijken! Hoe fijn is het dan om een nieuw bed hoofdbord te maken van de panelen! Benieuwd hoe, bekijk dan de blog van deze binnenkijker!
- De keuken: wil je in jouw keuken een statement maken? Plaats de panelen dan bijvoorbeeld tegen de bar of het schiereiland!
- Open haard bekleden: geef jouw open haard een nieuwe look. Hoe tof is dit ontwerp geworden van een klant voor een nieuwbouwwoning?


Foto: @bastienne_interior

Snel en eenvoudig monteren
Noakk staat voor eenvoud en rust. Dit willen we ook in onze producten terug laten komen. We zijn daarom ervan overtuigd dat iedereen de akoestische panelen kan plaatsen. Het is gemakkelijk om de panelen tegen de ondergrond te lijmen. Hiervoor kun je onze montage materialen gebruiken.
De panelen zijn in standaard maten en voor de meeste ruimtes in de geschikte maat. Mocht dit niet het geval zijn, kun je de panelen zelf op maat maken. In dit stappenplan kun je rustig de stappen voor de montage doornemen. En geloof mij, zelfs jij redt dit! Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op!

Ik kan hier wel uren over doorschrijven, zoveel ideeën en inspiratie te delen! Wil je de panelen graag in het echt zien voordat je de knoop definitief doorhakt? Kom dan bij ons langs in Alkmaar, we helpen je met veel plezier een passende keuze te maken.


Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Noakk 4.9 van 5 ☆☆☆☆☆ / 5 - 1322 Reviews @ Noakk
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »