Terug

(tm 30-4) 15%INTRODUCTIE KORTING OP DECOR PANELEN

Kapstok DIY met de akoestische panelen gerookt eiken

Kapstok DIY met de akoestische panelen gerookt eiken

Nog niet tevreden met de inrichting van je hal? Ik wil je graag inspireren! Zelf waren wij ook opzoek naar een oplossing voor onze hal. Wij ontvangen hier onze klanten. Ons uitgaans punt was dan ook dat je gelijk ziet dat je bij Noakk binnen komt. Het is dus erg belangrijk hoe we deze ruimte gaan inrichten. Een mooie hal kan meteen een warm welkom bieden en een goede indruk achter laten. Een saaie hal kan daarentegen een onaangename sfeer creëren.

Wat te doen?
De afwerking van de hal was al helemaal klaar. We miste alleen nog een één element in de hal. Dat was namelijk een kapstok. We wilden alleen niet zomaar een kapstok gaan maken. Wel één die met Noakk te maken heeft. De jassen slingerde overal door het kantoor heen. Het gaf een rommelige uitstraling, doordat de jassen overal door het kantoor heen slingerde. Daarom wilden wij graag een warm welkom creëren voor ons en de klanten! Een eye-catcher als je binnen komt bij ons.

Persoonlijkheid brengt warmte
Een persoonlijk accent in de hal zorgt ervoor dat deze meteen warm en uitnodigend aanvoelt. Dit kan bijvoorbeeld door het toevoegen van persoonlijke accessoires, zoals een vaas met bloemen, een kunstwerk, of een bijzonder object. Kies iets dat bij jouw persoonlijkheid en stijl past, en zorg ervoor dat het goed past bij de rest van de inrichting van de hal. Zo maak je de hal meteen een stuk gezelliger en persoonlijker.


Een nieuwe hal

Soms is less echt more, ook als het gaat om de inrichting van de hal. Door het simpel te houden, creëer je een rustige sfeer en zorg je ervoor dat de hal er niet te druk uitziet. Een minimalistische inrichting kan ook erg stijlvol zijn.
Dit wilden wij ook gaan toepassen in de hal. Zo zijn we uitgekomen op de akoestische panelen. Dit is een mooie toevoeging in de hal en kunnen klanten gelijk zien waar Noakk om draait. Wij hebben gebruik gemaakt van de kleur gerookt eiken met zwart vilt in de XL variant. Deze maat paste perfect in onze hal. Daarop hebben wij de kapstok haakjes gemonteerd. Dit was nog best wel een zoektocht om de juiste haakjes in de goede afmeting te vinden. Hieronder leg ik uit hoe je de panelen met kapstokhaakjes kunt monteren.

Stap 1:
Zorg ervoor dat de ondergrond leeg, schoon en glad is. Verwijder oude schroeven, spijkers etc. Wij raden aan de panelen bovenop de plinten te plaatsen, dit geeft een ruimtelijk effect en zorgt ervoor dat er geen vuil, water en stof op de panelen komt.

Stap 2:
Wanneer je eenmaal de juiste plek voor de panelen hebt uitgekozen en de ondergrond gereed is gemaakt, begin je met het plaatsten van de panelen. Plaats de panelen strak tegen elkaar en zet de panelen vast met montage kit of schroeven. Kies je voor schroeven dan adviseren we om 12 schroeven per paneel te gebruiken. Kies je voor montage kit dan adviseren wij de High tack montage kit

Stap 3:
Bepaal waar je de kapstok haken wilt ophangen. Teken deze af waar nodig is. Wij raden aan om de haken door het paneel en de muur heen te boren zodat deze goed en stevig vast zitten.

Stap 4:
Na het volgen van de bovenstaande stappen ben je klaar! Geniet van de verbeterde akoestiek en de nieuwe uitstraling van de ruimte.



Lees hieronder nog meer handige tips voor de hal make-over.

Ga voor spiegels
Een spiegel is vaak een must in de hal. Niet alleen om nog even te kijken hoe je eruit ziet voor dat je de deur uit gaat. Ook laat het de ruimte praktisch groter en lichter lijken.
Kies een spiegel die bij jou smaak past. Je hebt heel veel verschillende soorten spiegels. Je kunt kiezen voor een ronde grote spiegel of rechthoekige grote spiegel. Ook is het leuk om allemaal verschillende kleine spiegels bij elkaar te hangen voor een speels effect.

Als je niet wilt boren in de muur, kun je ook kiezen voor een staande spiegel of een spiegel die je aan de deur kunt hangen. Dit is vooral handig als je in een huurhuis woont of geen permanente veranderingen wilt aanbrengen. Naast het leuke aanzicht kan een spiegel ook functioneel zijn. Plaats bijvoorbeeld een tafeltje onder de spiegel om je sleutels, portemonnee en andere spullen op te bergen. Zo heb je altijd alles bij de hand wanneer je de deur uit gaat. 

Opvallende verlichting
Er zijn veel verschillende soorten verlichting om uit te kiezen, zoals hanglampen, plafondlampen, wandlampen en staande lampen. Kies een lamp uit die past bij de sfeer en stijl van jouw hal.

Kies je voor een hanglamp? Hou dan rekening met de hoogte van de ruimte. Een grote hanglamp kan bijvoorbeeld goed werken in een hoge hal. Terwijl een kleinere lamp juist beter past in een kleinere hal. Plafondlampen en wandlampen kunnen ook een mooie optie zijn in de hal. Vooral als je weinig ruimte hebt voor een hanglamp. Kies met een wandlamp of een plafondlamp een lamp die zacht licht geeft. Dit creëert een warme sfeer. Kortom een lamp is niet alleen praktisch, maar zorgt ook voor dat ene extra sfeer in jouw nieuwe hal!

Gebruik een leuk bankje of sidetable

Plaats een bankje onder de kapstok, waar je de schoenen onder kunt zetten. Zo kan een bankje handig zijn voor als je eventueel je schoenen aan wilt trekken voordat je de deur uitgaat. Het bankje kan je ook ter decoratie gebruiken. Het geeft een sfeervolle en luxe uitstraling. Leg er een mooi plaid op of aantal gezellige sierkussens. Zo maak je de ruimte nog warmer aanvoelen. Ook kun je er manden onder of op plaatsen voor de sjaals en handschoenen gemakkelijk in op te bergen. Kies hier voor manden in dezelfde tinten als je verder in de hal gebruikt om zo eenheid te creëren. 

Ook kun je gebruik maken van een tafel. Dit zijn vaak smalle tafels die tegen de muur geplaatst worden. Deze tafels worden consoletafels genoemd of sidetabels. De tafel biedt niet alleen extra opbergruimte, maar dient ook als een decoratie element in de ruimte. Hier zijn ook weer veel verschillende soorten van. Metalen, houten en van modern tot klassiek. Hiervoor geldt ook weer, kies een tafel die past bij jou stijl. Ook moet je goed rekening houden met de ruimte.

Creëer voldoende opbergruimte
Een hal kan snel rommelig ogen, omdat we hier onze schoenen en jassen bij binnenkomst gelijk uittrekken. Het is een plek waar we vaak onze schoenen mutsen en sjaals opbergen als we thuis komen. Niets vervelender dan rondslingerende spulletjes. Juist daarom is het van belang om voor voldoende opbergruimte te zorgen. Soms is er al een trappen kast waar je voldoende in kwijt kunt, want alle rommel uit het zicht zorgt voor rust! Mocht je nu geen kast hebben in de gang, kies dan voor een grote mand waar alles in kwijt kan. Of neem grote bakken waar genoeg in past en nee niet van die plastic-achtige bakken. Tegenwoordig heb je heel veel keus hierin, als het in dezelfde stijl als de rest past kan het niet misgaan! Zo lang de rommel uit het zicht is, heb jij een fijn opgeruimde hal. Een opgeruimde en georganiseerde hal zorgt niet alleen voor een fijne binnenkomst, maar het maakt het ook makkelijker om snel alles te vinden wat je nodig hebt voordat je de deur uitgaat.

Ik hoop dat je door dit blog bent geïnspireerd om zelf lekker aan de slag te gaan met jouw binnenkomst! Mocht je nu toch nog vragen hebben, stuur ons gerust een berichtje!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Noakk 4.9 van 5 ☆☆☆☆☆ / 5 - 1322 Reviews @ Noakk
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »