Terug

(tm 30-4) 15%INTRODUCTIE KORTING OP DECOR PANELEN

Vijf redenen om voor een beige interieur te kiezen!

  • 21 / 06 / 2023 0
Vijf redenen om voor een beige interieur te kiezen!

We kregen al vaak de vraag wanneer onze akoestische panelen met beige vilt in het assortiment kwamen. Het lange wachten wordt beloond, vanaf nu standaard in ons assortiment!

Nude tinten zijn overal te vinden. Het is momenteel dé kleur voor jouw interieur. Vind je het lastig om deze tinten toe te passen in je interieur en vind je het al snel ‘saai’ worden? In deze blogpost geef ik je een aantal tips om jouw interieur eens "up te spicen" met nude tinten.

Bekend met de kleur nude?
Nude is niet meer weg te denken. We zien het al jaren overal voorbij komen. We zagen het voornamelijk in de mode wereld. Het komt nu steeds meer naar de interieur wereld. Nude is niet per se één kleur. De bekendste 'nude' kleuren zijn voornamelijk beige, zandtinten, lichtbruin en zachtgeel. Het wordt ook wel de verzamelnaam voor verschillende warme neutrale kleuren genoemd. We zien het veel in combinatie met elkaar. Dit noemen we dan ton sur ton. Deze trend zien we ook steeds vaker terug komen. Nude is een warme, neutrale tint die een mooie basis legt voor jouw interieur. Nude straalt kalmte uit in jouw interieur.



Breng diepte in jouw interieur 
Beige is een allemansvriend! Een trendkleur die de komende jaren zeker blijft.
In kledingkasten zie je de kleur al veel voorbij komen, maar beige verovert ook steeds meer huiskamers! Met de structuur van de latten en het beige vilt als achtergrond, brengt het een subtiele diepte. Het totaalplaatje zal verre van saai zijn!

Zoals ik net al aangaf, wordt ton sur ton ook weer steeds populairder. Omdat nude kleuren allemaal neutrale kleuren zijn kun je deze gemakkelijk met elkaar samenvoegen. Doordat het verschillende tinten zijn, ontstaat er meer diepte in je interieur. Hierdoor creëer je meer rust in je ruimte.
Je kunt er ook voor kiezen om donkere materialen te mixen met nude tinten. Dit geeft een fijn contrast tussen de twee kleuren. Het interieur krijgt ook een frisse uitstraling, dit komt doordat je de nude kleur de hoofdrol geeft. Voeg een aantal donkere accenten toe, zoals zwarte accessoires of een zwarte bijzettafel.



Elegant en tijdloos interieur 
Kalmte en elegantie is een perfecte combinatie met de kleur beige! De verfkleur Skimming stone heeft een warm lichtgrijze ondertoon en is ontzettend veelzijdig om te combineren. Door de kleur Elephant’s breath op de muur toe te voegen ontstaat een neutraal, warm en modern geheel.

Heb je nog een beetje twijfels. Dan is skimming stone de perfecte kleur voor jou. Het zit precies tussen beige en grijs in. Dit kun je mooi aanvullen met beige accessoires. Of ga je nog voor grijze accessoires? Het goede van deze kleur is dat bijna alles er wel bij past. Je kunt ook de warme toon benadrukken door met messing en gouden accessoires te spelen. Wil je meer de koele ondertoon benadrukken, gebruik dan meer zilver en witte elementen. 



De perfecte basis
De zachte neutrale tint beige is een prachtige basis voor jouw interieur. Je kunt er alle kanten mee op! Ben je meer van natuurlijke tinten, zorg dan dat je verder in het beige kleurenpalet gaat. Juist zin in meer prikkels? Voeg dan contrast en felle tinten toe of juist meer donkere kleuren!

Zoals bij het gebruik van gekleurde bank of stoel vormt het een perfect contrast met lichte accessoires. Meestal worden hier vaak verschillende kleuren gebruikt. Maar doordat je gebruik maakt van één dezelfde tint brengt het meer rust in de ruimte. Dit geeft ook nog steeds een warm gevoel in de ruimte. Dit komt doordat nude een warme natuurlijke ondertoon heeft.

Verschillende materialen mixen 
Wie houdt er nou niet van om texturen te voelen, aan te raken en tot zich te nemen. Maak je gebruik van zachte, fluwelen of hoogpolige stoffen? Dit geeft vaak het gevoel van luxe en comfort. Doordat het zacht is, wil je jezelf er vaak in verstoppen. Het fluwelen heeft vaak een glans effect, dit straalt daarmee de luxe uit.

Of maak je liever gebruik van ruwe, natuurlijke materialen zoals hout of steen. Dit geeft een natuurlijke rustieke uitstraling. Het haalt de natuur vaak in huis. Het combineren van verschillende texturen zoals wollen structuren en hout geeft contrast en diepte. Zoals de akoestische panelen. We hebben ervoor gekozen om beige vilt te gebruiken met natuurlijk eiken. Natuurlijke tinten en materialen op elkaar. Een goede combinatie vind ik zelf!



Bekend met de Feng Shui methode?
Feng Shui is de Chinese leer die ervoor zorgt dat energie goed kan stromen en in balans is. Kleuren spelen hierbij een grote rol waardoor er harmonie in huis ontstaat. Kleuren kunnen de Chi (energie) sterk beïnvloeden. Nude tinten zoals bruin, beige en hazelnoot horen bij het element aarde en zijn allemaal rustige kleuren. Deze kleuren staan voor voedende energie. De kleuren geven je ook een gevoel van balans, comfort en geborgenheid. Als je alleen bruin in een ruimte gebruikt, leidt dat tot stilstand. Gebruik het dus in combinatie met andere kleuren. 

Heb ik je laten inspireren en wil je nu ook aan de slag in jouw interieur? Neem dan snel een kijkje bij onze akoestische panelen in natuurlijk eiken met beige vilt. Zowel in 240 cm als in 297,5 cm verkrijgbaar. De montage kun je eenvoudig hier terug lezen en bekijken.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Noakk 4.9 van 5 ☆☆☆☆☆ / 5 - 1322 Reviews @ Noakk
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »