Terug

(tm 30-4) 15%INTRODUCTIE KORTING OP DECOR PANELEN

10x akoestische wandpanelen in de woonkamer

  • 24 / 01 / 2023 0
10x akoestische wandpanelen in de woonkamer

Jouw interieur een boost geven en tegelijk ook de akoestiek verbeteren in de woonkamer? Alleen weet je niet hoe je de akoestische panelen het beste kunt toepassen?  Geen probleem, ik geef je hieronder 10x inspiratie hoe jij de akoestische panelen kunt toepassen in je woonkamer. 

1 Verschillende ruimtes creëren in jouw woning
Vaak zijn nieuwbouwwoning recht toe recht aan. Grote vierkanten of rechthoekige ruimtes. Door die grote ruimtes is het soms lastig in te richten of zal het al snel een standaard inrichting worden. Een ideale oplossing kan zijn om een extra muurtje te zetten. Dit kan soms extra werk zijn, doordat er vaak nog een stukadoor bij komt kijken. Extra lang wachten vanwege droogtijd, opnieuw sausen en ga zo maar door. Een ideale oplossing is om het tussenmuurtje te bekleden met onze akoestische panelen



In deze nieuwbouwwoning is de woonkamer door tweeën gesplitst doormiddel van zo'n extra muurtje en is afgewerkt met de akoestische panelen in de kleur gerookt eiken. Dit geeft een warm en speels effect in de ruimte. Om de kamer niet geheel af schermen is er naast de scheidingswand een stalenframe geplaatst met glas erin. Achter het muurtje is de eetkamer gevestigd. Het is een knusse ruimte geworden en de kleuren passen perfect bij elkaar. Gerookt eiken is mooi te combineren met lichte tinten. Je ziet dat het contract met licht eiken en gerookt eiken een krachtige uitstraling geeft. Door het gerookt eiken weer elders terug te laten komen, zorg je voor eenheid. Hier zie je dat de donkere kleur terugkomt vanuit de keuken. Ik vind het een prachtig geheel geworden!

2 Keep it "rustig"
Hou je meer van naturel tinten in je woning en zachte tinten? Dan is het paneel in de kleur natuurlijk eiken met grijs vilt perfect voor jouw woonkamer. De panelen zijn hier op het midden van een muur geplaatst, wat ervoor zorgt dat er een extra knus plekje in de woonkamer is ontstaan. Een plek waar je heerlijk tot rust kunt komen vanwege de heerlijke relax stoel. Zie jij jezelf hier al een boekje lezen? Deze kleur wordt vaak gezien in een Scandinavisch interieur. Het natuurlijk eiken geeft een warm gevoel, combineer dit met zachte en lichte tinten en voila: het perfecte Scandinavian Feeling! Op de foto zie je dat het perfect past bij een betonvloer en de stalenpui die de woonkamer met het eetgedeelte scheidt. Door veel neutrale tinten en weinig kleur te gebruiken, zorg je voor eenheid. 

3 Ikea Hack Billy & Besta als tv-meubel
Boost jouw woonkamer met de akoestische panelen in de kleur walnoot. Begrijpelijk als je een kast op maat iets te prijzig vindt, dit is dan de perfecte oplossing! Hier een prachtig voorbeeld te zien van akoestische panelen verwerkt in een DIY Ikea Hack met de boekenkast Billy en Besta. Het is toch net een tv-meubel op maat geworden? Dit geeft meteen een nieuwe uitstraling aan jouw woonkamer. De televisie kan je gemakkelijk op de wandpanelen monteren. De draden kunnen achter het vilt weggewerkt worden. De walnoot kleur is gemakkelijk te combineren met allerlei kleuren. Hier is de walnoot kleur gecombineerd met lichte tinten in de woonkamer. Door gebruik te maken van zachte tinten in combinatie met wat hardere tinten zoals zwart maakt dit een mooi geheel samen. Voor deze Ikea Hack zijn vijf walnoot panelen van 240 cm gebruikt.



4 Durf jij het aan?
Hierboven heb ik een aantal opties gegeven hoe jij de panelen thuis kunt toepassen in jouw woonkamer. Er zijn nog talloze opties hoe je de panelen kunt toepassen. Zou jij het volgende aandurven? In de aflevering van Vtwonen ‘weer verliefd op je huis’ werden twee kleuren naast elkaar gemonteerd! De kast werd bekleed met de decor panelen natuurlijk eiken en de wand achter de tv werd de kleur as zwart gebruikt. Ik kan mij voorstellen, als je hoort dat twee verschillende kleuren naast elkaar komen te hangen, je misschien niet goed kan inbeelden hoe dit zal staan. Interieurstylist Marianne van Vtwonen durfde dit aan en zorgde dat het idee ook daadwerkelijk werd uitgevoerd. Zie hieronder het resultaat. Nu zul je vast denken: oh, dat was niet zo spannend, maar wat een geweldig idee! Het zwarte komt terug in beide soorten panelen en zorgt voor eenheid. We hebben veel enthousiaste reacties ontvangen na de uitzending! En wij zelf zijn ook super enthousiast over dit fantastische project. Ook schreef ik hier een blog over de gehele make-over van Vtwonen weer verliefd op je huis!

5 Akoestische panelen verwerkt in het plafond 
De akoestische panelen hoeft niet alleen op de muur bevestigd worden. Zo kunnen de panelen ook op het plafond geplaatst worden. Denk je dan gelijk aan het ouderwetse schrootjes plafond zoals die van vroeger? Dan heb je het mis. Het is helemaal van nu en geeft jouw ruimte een extra dimensie! Als je de panelen in de lengterichting plaatst van de kamer verleng je de ruimte. Een keer wat anders dan aan de wand! Je kan er ook voor kiezen om de panelen op de wand en op het plafond te plaatsen. Je krijgt dan een ontzettend mooi effect, doordat de panelen in elkaar doorlopen! Waarom wordt het plafond altijd overgeslagen? Vaak is het plafond saai wit gespoten en zijn er wat plafondlampen in gemonteerd.That's it. Eigenlijk is het plafond een ondergeschoven kindje geworden. Tegenwoordig kan er zoveel mee gedaan worden! Op de foto zie je dat de plafondspots mooi verwerkt zijn in de panelen, welke met schroeven in het plafond zijn geschroefd. Het is tijd dat plafonds weer gezien gaan worden! 



6 Thuis bioscoop! 
Creëer thuis een bioscoop gevoel met de akoestische panelen. De tv standaard aan de muur hangen is stiekem niet meer van deze tijd. We spenderen veel tijd thuis samen en dan mag een sfeervolle woonkamer niet ontbreken. Een cinewall is een uitgebouwde muur waar een tv en sfeerhaard in is gebouwd. De haard geeft een luxe uitstraling in de woonkamer. Er zijn gelijke vierkante vlakken gemaakt met de wandpanelen, in de kleur walnoot. De wand valt gelijk op en is een echte aanvulling voor het interieur.


7 Panelen in wandmeubel verwerkt 
Een kast op maat in een beige tint met voldoende opbergruimte en een geweldige speelplek voor de kinderen! Wie wil dat nou niet? Deze kast bekleed een groot gedeelte van het wandoppervlakte. In het nisje van het speelhoekje zijn de wandpanelen natuurlijk eiken met zwart vilt gebruikt en komen weer perfect terug in de vloer en het andere nisje! Zo kun je natuurlijk eindeloos stijlen met kasten en panelen. Je kunt ervoor kiezen om zoals hier nisje te bekleden of kies er juist voor om de kastdeuren te bekleden. Genoeg te bedenken dus!


8 Akoestische panelen combineren met behang 
Je kunt er ook voor kiezen om de panelen te combineren met behang. Hout is met alle kleuren en motieven te combineren. Deze foto laat zien dat het ook mogelijk is. Hier zijn de panelen achter de televisie geplaatst. In het verlengde van de muur is het behang geplaatst. Dit geeft een warme uitnodigende sfeer. Door dat de accessoires zijn afgestemd op het zwarte vilt, springt het paneel goed naar voren. De combinatie met de eiken visgraat vloer, stalen deur en de walnoot panelen maken het een geheel.


9 Deur bekleden met wandpanelen
Misschien heb jij thuis wel een deur die eigenlijk als een doorn in het oog is? Hoe tof is het dan om deze deur te voorzien van onze akoestische panelen? De panelen kunnen zelf niet als deur functioneren, maar zijn zeer geschikt om op bestaande deuren of kasten gemonteerd te worden. Op de onderstaande foto zijn de walnoot panelen op de bestaande deur geschroefd. Het was een standaard witte deur die midden in de woonkamer uitkwam en zag en vrij kaal uit. Door de panelen ook door te laten lopen op de muur is het een echte eye-catcher geworden! De perfecte oplossing voor alle witte deuren! 


10 Wandpanelen puur voor decoratie
Heb jij geen last van een gehorige woonkamer maar wil je jouw woonkamer toch een make-over geven? Je kunt dan onze vlakke decor panelen gebruiken ter decoratie zoals is gedaan in deze woonkamer. Ze kunnen ook perfect gecombineerd worden met de akoestische panelen! Heb je een lege saaie witte muur en weet je niet goed hoe je deze muur kunt decoreren? Door een aantal decor panelen te plaatsten op de muur, breng je sfeer terug in de ruimte. Door gebruik te maken van natuurlijk eiken krijgt de woonkamer een rustig uitstraling. De kleur van het paneel loopt door in de kleur van de vloer. 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Noakk 4.9 van 5 ☆☆☆☆☆ / 5 - 1322 Reviews @ Noakk
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »