Terug

(tm 30-4) 15%INTRODUCTIE KORTING OP DECOR PANELEN

Ikea Hack tv-meubel Besta en Metod van Style and Sugar met Noakk decor panelen

Ikea Hack tv-meubel Besta en Metod van Style and Sugar met Noakk decor panelen

Wie is er niet fan van de producten van Ikea? Toepasbaar voor iedereen en het biedt gemakkelijke woonoplossingen. Ooit gehoord van Ikea Hacks? Dit is een manier om met de standaard producten van Ikea een uniek en origineel project te creëren. Greet van het Instagram account @styleandsugar ging aan de slag met onze gerookt eiken decor panelen. Lees snel verder voor het stappenplan.

Misschien ken je het interieur Instagram account van influencer Greet al. Ze had al een prachtige Noakk tv-meubel wand met onze walnoot akoestische panelen. Nu was het tijd voor een nieuwe make-over en ging Greet aan de slag met de gerookt eiken decor panelen. Een totaal ander plaatje, maar wat is het geweldig geworden! Zie hieronder de before foto's.



De wens van het gezin was om een tv-meubel met veel opbergruimte en bureautje te maken. Greet werkt als interieurproffessional en ging aan de tekentafel zitten om het ontwerp te maken van Ikea elementen. Haar doel was om een betaalbaar meubel te ontwerpen, welke eruit ziet alsof een meubelmaker langs is geweest. Als basis van de kast gebruikte ze de Ikea meubels Metod en Besta. De gerookt eiken panelen zorgde voor de perfecte afwerking. De afmeting van de decor panelen die gebruikt zijn, is 240x60 cm.

DIY TV WAND | MET IKEA BESTA & METOD 
Ook zo'n prachtige tv-kast maken? 

Voor de basis van de kast zijn er 6 Ikea Besta kastjes gebruikt (60 cm breed). De frontjes heten Lappviken en dit meubel is zwevend gemonteerd.

Voor het hoge gedeelte zijn 2 losse Ikea Metod kasten, in de maten 40x200 cm, gebruikt. De frontjes heten Havstorp in de kleur beige. Afhankelijk van de hoogte van het plafond, kun je bepalen hoe hoog de Besta kast geplaatst wordt, zodat de hoge Metod kasten tot aan het plafond komen. Dit is wel het mooiste, omdat het dan nog meer op een maatwerk kast lijkt. In dit geval is de Besta op 15cm boven de vloer bevestigd. 



Er is gekozen om tegen het plafond zwevende keukenkastjes te monteren om een kader te maken waar later de tv op bevestigd is. Ook is hierdoor nog meer opbergruimte gecreëerd. De zwevende keukenkastjes heten again Metod in 60 cm breed. De decor panelen zijn ook 60cm breed, waardoor alle naden in elkaar overlopen. Het is belangrijk om dezelfde afmetingen van de Besta kast te gebruiken, zodat de naden in elkaar doorlopen. Dit geeft een rustig effect en zorgt voor eenheid. De frontjes zijn hetzelfde als de rest in de beige kleur.

De tv beugel is met lange schroeven door de decor panelen in de muur bevestigd. Belangrijk om hier pluggen voor te gebruiken, zodat het extra stevig is. 

Door de wandpanelen door te laten lopen, is het aangrensde bureautje voor Greet haar kinderen onderdeel geworden van het tv-meubel. Het is een tv-meubel geworden met meerdere functies! Ideaal voor een gezin zoals die van Greet. Al het speelgoed en rommeltjes kunnen gemakkelijk opgeborgen worden achter de gesloten deurtjes. Door het bureautje door te laten lopen t.o.v. een los staand bureau in een andere stijl, zorgt dit ook voor eenheid en oogt het niet rommelig.



Door de open vakken links kan er genoeg gestyled en geschoven worden met verschillende accessoires. Zo kan er elke keer weer een andere stijl neergezet worden! Ideaal voor interieur-liefhebbers, die vaak genoeg van interieur items veranderen!
Het gerookt eiken is een fantastische warme kleur die echt wat toevoegt aan het interieur! Gerookt eiken past in een licht naturel interieur, zoals je hier zit om juist body en contrast te geven aan een beige interieur. Een kalm en sereen interieur wordt door de donkere tinten van het gerookt eiken echt niet saai!

Kortom met een basis van Ikea en onze prachtige decor panelen kan een betaalbaar design kast gemaakt worden! Het is niet lastig om te maken, het kost wat tijd en meetwerk. Als alles eenmaal staat en ingericht is, kun je hier extra hard van genieten omdat je dit zelf gemaakt hebt! Iets om trots op te zijn.

Ga je ook aan de slag met deze Ikea Hack? Laat dit ons dan vooral weten, wij vinden het altijd erg leuk om te zien! Stuur jouw eindresultaat naar [email protected] en wie weet zie je jouw creatie wel op onze Instagram voorbij komen!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Noakk 4.9 van 5 ☆☆☆☆☆ / 5 - 1322 Reviews @ Noakk
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »