Terug

Klanten waarderen ons met een 4.9/5 ☆☆☆☆☆

Noakk roomdividers montage in 7 stappen

Noakk roomdividers montage in 7 stappen

Onze roomdividers geven jouw woning of kantoor een flinke boost! Je kunt de roomdivider op verschillende manieren toepassen, waardoor het voor iedere interieur-wens een uitkomst is! Hoe je ze het beste kunt monteren lees en zie je hieronder.Wat heb je nodig?

-Uiteraard het juiste aantal roomdividers
-Montagekit met kitpistool
-Rolmaat
-Potlood
-Aantal deuvels
-Kruislijnlaser
-Boormachine met 10mm boor
-Afkortzaag

Stap 1:
Je begint met het bepalen van de plek van de roomdivider. Als je de plek hebt bepaald zet je het kruislijnlaser in het hart van de divider. Meet de hoogte van het plafond. Gebruik hiervoor een laser of rolmaat. In ons voorbeeld gebruiken we een laser.  

Stap 2:
Nu kun je de gaten op het plafond aftekenen met de rolmaat. Wij kiezen ervoor om een afstand van 7cm tussen elke divider te houden. Je kunt er ook voor kiezen de tussen afstand groter of kleiner te maken of om de dividers in de lengte richting te plaatsen.

Let op! De afstand vanaf de muur tot het eerste gat is 2cm korter dan de afstanden tussen de daarop volgende gaten. In ons voorbeeld is de afstand vanaf de muur naar het eerste gat 9cm, de afstand tussen de daarop volgende gaten is 11cm. Hierdoor is tussen afstand tussen iedere divider uiteindelijk 7cm. 

Stap 3:
De gemeten hoogte van het plafond teken je af op de dividers. Zaag de eerste divider op maat. Voor het afkorten gebruiken we een afkort zaag. Meet de hoogte voor iedere divider apart, het kan zijn dat een vloer of plafond scheef loopt.
Bijvoorbeeld: Is jouw plafond 240cm hoog, dan adviseren we de divider op 239,7 cm af te zagen zodat je 3mm ruimte hebt om de draai te kunnen maken. 

Stap 4:
We gaan nu de deuvel aanbrengen aan de kopse kant van de divider. Om het hart te bepalen tekenen we een kruis op de kopse kant. Het punt waar de 2 lijnen elkaar kruizen is het hart.
Boor in het hart een gaat van 10mm met een houtboor. Breng vervolgens de deuvel aan en zorg dat deze circa 1,5 cm uitsteekt. 

Stap 5:
Nu boren we de gaten in het plafond. De maat van de deuvel is 10mm, we boren daarom ook met een 10mm boor. In ons voorbeeld is het plafond van gipsplaten. Is jouw plafond van beton, gebruik dan een betonboor.

Stap 6:
Na het boren van de gaten pak je de montagekit en maak je deze gereed voor gebruik. De montagekit breng je aan op de boven-en onderkant van elke divider.
Wij raden een High Tack kit aan, omdat deze montagekit extra sterk is.

Stap 7:
Je bent nu zo ver om de dividers te monteren. Dit doe je door elke divider met deuvel in de gaten van het plafond te plaatsen. Door de montagekit blijven de dividers stevig staan. Het is ook mogelijk voor extra versteviging om een wig onder de divider te plaatsen. 

We zijn uiteraard erg nieuwsgierig naar het eindresultaat van jouw dividers! Deel ze via Instagram en vergeet @noakk.nl niet te taggen of mail de foto's naar [email protected].

Mocht je ondanks ons stappenplan toch hulp nodig of vragen hebben, laat het ons dan weten!

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Noakk 4.9 van 5 ☆☆☆☆☆ / 5 - 1322 Reviews @ Noakk
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »