Terug

Klanten waarderen ons met een 4.9/5 ☆☆☆☆☆

Een nieuwe manier van leven: slow living

Een nieuwe manier van leven: slow living

We zijn vaak in het dagelijks leven druk en gehaast. Het gehaaste en onrustige gevoel de hele dag, geeft je
je een vervelend gevoel. Slow living is een manier van leven die gaat over bewust keuzes maken en hier je volledige aandacht aan geven. Kwaliteit boven kwantiteit. Hoe doe je dat, langzaam leven?

Wat is slow living?
Letterlijk betekent het langzaam leven. Slow living is een manier om te onthaasten in het dagelijks leven, zodat het leven je meer rust geeft. Nederlanders zijn gewend om haastig te leven. Snel opstaan als je wekker gaat, dan snel je ontbijt opeten (soms al onderweg) en meteen beginnen met het afvinken van je to-do lijstje. Dat lijstje moet namelijk af zijn aan het einde van de dag en alle afspraken moeten nagekomen worden. Alles willen we tegelijk: werken, sporten, afspreken met familie en vrienden. Soms kan dit te veel voor je zijn en kun je stress ervaren. Slow living gaat tegen deze manier van leven in en helpt je te ontstressen.

Hoe ontspan jij?
Het is zo belangrijk om elke dag een moment te vinden om te ontspannen. Bedenk bij jezelf waar jij ontspanning in vind. Is dat even een koffiemomentje voor jezelf, een rondje buiten in de natuur wandelen of ontspan jij door te sporten? Probeer stil te staan bij de dingen die je doet, ook zal zijn ze nog zo klein. Wees tevreden en dankbaar voor die kleine momentjes. Het is goed om even hierbij stil te staan, omdat je zo aandacht geeft aan de kleine dingen. Het helpt je even terug te gaan naar het nu-moment.

Lekker knutselen
Knutselen is iets wat ik zelf weinig doe, veel te weinig. Zonde, want het is zo'n simpele bezigheid wat echt een voldaan gevoel kan geven. Omdat je er zelf mee bezig bent geweest.
Zelf dingen creëren, zonder tijdsdruk, zal je terug brengen naar de basis. Als je dit zonder tijdsdruk doet zul je meteen merken hoe ontspannen je ervan wordt. Zo zijn er een heleboel Do it yourself (DIY) waar je je goed mee kan vermaken! Hieronder benoem ik een paar ideetjes om mee aan de slag te gaan. De werkwijze van deze DIY kun je gemakkelijk op Pinterest terugvinden!

- DIY reliëf schilderrij;
- Bloemenkrans met droogbloemen;
- Plastic schoonmaak verpakking om toveren tot vazen.

Met deze drie voorbeelden kun je lekker bezig zijn en het zal je ook een voldaan gevoel geven, omdat je zelf ermee aan de slag bent geweest. 

Welk interieurstijl past bij slow living?
Een minimalistisch interieur past bij de lifestyle slow living. Een minimalistisch interieur herken je aan de strakke en rechte lijnen. Functionaliteit staat boven aan! Meubels moeten praktisch zijn en staan er niet voor de sier. De basis is voornamelijk wit, grijs en zwart. Steeds meer zie je subtiele kleurtinten voorbij komen, maar felle kleuren zul je niet tegen komen in een minimalistisch interieur. Gebruik aarde en nude tinten, om je interieur zachter te maken. Een opgeruimd huis is belangrijk in deze stijl, omdat "onnodige spullen" voor onrust kunnen zorgen. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte, het liefst achter gesloten deuren. Spullen die niet meer nodig zijn, kun je wegdoen of verkopen. Houdt het overzichtelijk en weet waar je je spullen hebt opgeborgen. 

Materialen zoals glas, beton en hout zorgen voor een luxe uitstraling. Accessoires zijn eigenlijk niet nodig in een minimalistisch interieur. Mocht je toch wel wat accessoires neer willen zetten? Ga dan voor eyecatchers en maak groepjes. 

De akoestische panelen van Noakk zullen prachtig staan in een minimalistisch interieur vanwege de strakke lijnen, functionaliteit en houtafwerking. Plaats de panelen tegen een wand achter de tv en creëer zo een strakke tv-kast. Draden kun je gemakkelijk achter de panelen wegwerken, zodat je je niet hoeft te ergeren aan loshangende draden. Een simpele oplossing om jouw interieur een nieuwe boost te geven!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Noakk 4.9 van 5 ☆☆☆☆☆ / 5 - 1322 Reviews @ Noakk
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »