Terug

CYBER MONDAY T/M 04-12

Vtwonen weer verliefd op je huis - Fietje in Woudenberg

Vtwonen weer verliefd op je huis - Fietje in Woudenberg

Fietje ging aan de slag in Woudenberg om ervoor te zorgen dat de bewoners Bram en Marloes weer verliefd werden op hun huis! De Noakk panelen kreeg een mooi plekje bij de eethoek. Dit keer niet als wandpaneel maar als roomdivider. Benieuwd hoe? Lees dan gauw verder!

Bram en Marloes wonen samen met hun kinderen Elin (11), Jeppe (8) en Xenna (4) in een geschakelde woning in Woudenberg. Het gezin heeft een intense tijd achter de rug door het plots zorgen voor hun pleegnichtje en hun drukke baan in de zorg. Nu ze in wat rustiger vaarwater zitten, zijn ze toe aan warmte en rust in hun interieur. Iets waar Bram en Marloes samen niet uitkomen. Vandaar dat het stel het team van Vtwonen maar al te graag in hun huis aan de slag wilt zien!


Woonissue

Marloes is meer van de pastel tinten en vrolijke kleuren, terwijl Bram juist weer van het donkere, moderne en klassieke houdt. Een combinatie die ze niet samen gevoegd krijgen, het oogt een beetje chaotisch. Fietje ging met het woonprobleem aan de slag: een vierkante ruimte die op het noorden ligt. Ze gaat zorgen voor warmte doorgebruik van zachte en donkere kleuren. Ze noemt de make-over "Warm noorderlicht in Woudenberg". Marloes zal zichzelf terug zien in het gebruik van zachte tinten en Bram krijgt een grote donkere, stoere boekenkast.

Het huidige interieur mist eenheid en samenhang. Een grote vierkante ruimte, met de woonkamer op het noorden, maakt de kamer gelijk donker. Er mist licht in de woonkamer. Door de donkere en zwarte elementen, zoals de bank en de schuifpui wordt het licht gelijk uit de kamer getrokken. 

De eetkamer werd gescheiden door een klein barretje aan de muur. Fietje ziet dit gelijk en wilt hier iets anders voor terug laten komen. Het barretje laat Fietje weghalen en daardoor kan de eettafel een kwartslag gedraaid worden. Om de woonkamer en keuken toch van elkaar te scheiden, gaat Fietje daar een roomdiver plaatsen.


DIY: Roomdivider van de Noakk akoestische panelen

De keuken heeft een open verbinding naar de woonkamer toe. Het stel wilde de ruimtes van elkaar afscheiden en plaatste hier een klein barretje. Het leek een goed idee, maar de uitvoering was minder. Een roomdivider werkt optisch als een tweedeling tussen beide ruimtes. Het oogt ruimtelijk doordat het licht erdoorheen komt.

Hoe maak je nu zo'n roomdivider van de akoestische panelen?
Hieronder leg ik uit hoe het team van Vtwonen de roomdiver heeft gemaakt.
De afmeting, kleur of grote kan in elke maat aangepast worden, zodat het ook voor jouw ruimte geschikt is!

- 2 stuks natuurlijk eiken zwart vilt of grijs vilt 300 cm
- 3 eindlatten natuurlijk eiken 300 cm
- 2 stuks Den Braven montage kit wit
- raggelwerk/ houten latjes
- hoekprofielen 

Zaag de panelen op de gewenste hoogte met een cirkelzaag. Haal vervolgens alle latten los van het vilt. Plaats de losse latten op het raggelwerk met montage kit. Dit doe je aan beide kanten. Laat dit goed opdrogen, zodat de latten niet los laten. Op de hoek waar je tegen aan kijkt, plaats je de drie eindlatten met montage kit tegen elkaar aan. Met de hoekprofielen, die je op de muur plaatst, kun je de roomdivider tegen de muur monteren. 

Het resultaat is een roomdivider die het licht er tussendoor laat en daardoor de ruimte groter laat lijken. En creëert het een fijne afscheiding tussen beide ruimtes! Door de eettafel naast de roomdivider te plaatsen, ontstaat er een nieuw knus hoekje om heerlijk aan te tafelen.

We zijn altijd benieuwd waar jij de panelen hebt geplaatst en op wat voor manier! Delen vinden wij altijd heel leuk. Stuur gerust foto's via de mail. & wie weet delen we jouw foto wel op onze Instagram! 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box