Terug

Wandpanelen direct leverbaar!

Hoe verbeter ik de akoestiek van mijn woning?

Hoe verbeter ik de akoestiek van mijn woning?

Niets is zo vervelend als een ruimte met slechte akoestiek gevuld met lachende mensen. De omgeving kan hierdoor minder prettig aanvoelen en ook kan je woongenot hierdoor aanzienlijk verminderen. Herken je dit en zou je graag een eenvoudige en stijlvolle oplossing willen? Stop dan met zoeken en lees snel verder in dit blog.

Er is een groot tekort aan woningen in Nederland, hierdoor zijn de laatste tijd veel nieuwbouwwoningen uit de grond gestampt. In 2020 zijn er ruim 79 duizend nieuwbouwwoningen gerealiseerd. Veel van deze woningen zijn door het gebruik van bepaalde materialen gehorig. De slechte akoestiek zorgt voor minder plezierig woongenot. Benieuwd hoe je gemakkelijk de galm uit een woning kunt halen? Lees dan verder!Gebruik van harde materialen
Al snel wordt bij de housewarming van jouw nieuwbouwwoning opgemerkt dat de woning een enorme galm heeft. Dat uit zich in visite die nog harder hun stem gaan verheffen, om zich zo verstaanbaar te maken. Het wordt een onaangename omgeving, vanwege het harde geluid van alle stemmen in één ruimte. De reden hiervan is het materiaalgebruik van de nieuwbouwwoning. In de bouw van een nieuwbouwhuis worden vaak harde materialen gebruikt, welke het geluid terugkaatsten. Ook speelt de inrichting van jouw woning een grote rol. Je woont er waarschijnlijk nog maar net en hebt amper de tijd gehad om jouw woonkamer naar zin in te richten. De details kwamen later toch? Logisch, want bij het bouwen van een nieuwbouwhuis zijn zoveel keuzes die gemaakt moeten worden. Er komt in een korte tijd genoeg op je af! Wat voor vloer wil je, wat wordt de indeling van het huis, welke kleur keuken zoek je uit en ga zo maar verder. Dit resulteert vaak in een kaal huis; de raambekleding mist, er hangt nog geen wanddecoratie aan de muur en er ligt nog geen vloerkleed op de grond. Alleen merk je toch dat het iedere dag onprettig wonen is door de slechte akoestiek en ben je wel eens toe aan dat fijne woongenot waar je zo naar hebt verlangt!

De oplossing is simpel
De oplossing is gemakkelijk door het plaatsten van de kant-en-klare akoestische panelen van Noakk. De panelen hebben multifunctionele eigenschappen: decoratief en functioneel! In veel projecten worden de akoestische panelen gebruikt om de akoestiek te verbeteren en om een statement in een ruimte te maken. Zo zie je steeds vaker dat de panelen ook op plafonds worden gemonteerd, om een speels effect te creëren. De montage van de panelen is eenvoudig en in de blog over de montage kun je lezen hoe gemakkelijk het monteren is. Hoe werkt dat nu precies?
Het vilt van de akoestische panelen zijn gemaakt van gerecycled plastic, dit maakt ons product duurzaam. Het vilt absorbeert de golven van het geluid, waardoor het geluid gedempt wordt. De panelen werken het beste tussen frequenties van 300 Hz en 2000 Hz. Hoge en lage geluiden zullen worden geabsorbeerd. De meeste dagelijkse geluiden in een woning zitten normaal gesproken tussen de 500 Hz en 2000 Hz. De akoestische panelen dekken een grote hoeveelheid geluid. Dit maakt de panelen niet alleen decoratief maar ook effectief! 

Met de wand-en-plafond panelen zijn er ontelbare opties! De houten latjes panelen maken de ruimte zoveel mooier! Een leuke tip is om meerdere panelen verticaal naast elkaar te monteren, zodat de ruimte lichtelijk en natuurlijk aanvoelt. Plus, de akoestiek van de ruimte zal significant verbeteren! We zijn benieuwd hoe jij de akoestische panelen van Noakk in jouw woning toepast. Vergeet Noakk daarom niet te taggen via onze Instagram, zodat wij al het moois voorbij zien komen! Of stuur jouw foto's van het eindresultaat naar [email protected]

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box