Terug

(tm 30-4) 15%INTRODUCTIE KORTING OP DECOR PANELEN

De interieurtrend van 2022 de Japanse stijl "Wabi Sabi"

De interieurtrend van 2022 de Japanse stijl "Wabi Sabi"

Maak kennis met de interieur trend van 2022: Japandi stijl 2.0, oftewel Wabi Sabi! Je hebt deze term misschien al eens voorbij horen komen of denkt nu bij jezelf Wabi wat...??!! Nieuwsgierig naar deze trend? In dit blog neem ik je in mee deze robuuste en rustige interieurstijl.

Kort de filosofie Wabi Sabi 
Het is een eeuwenoude Japanse filosofie waarbij het niet draait om het perfectionisme na te streven, maar juist het tegenovergestelde: accepteren dat niet alles perfect is. Onvolmaaktheid kan rust geven aan je leven, het niet altijd hoeven na te streven om perfect te zijn. Vind de schoonheid in het imperfecte en accepteer dingen zoals ze zijn. Wabi Sabi is vaak doorvertaald in kunst, interieur en design. Natuurlijke materialen, soberheid, asymmetrische vormen en veroudering. 

wabi sabi noakk

Wabi Sabi doorvertaald in interieur
Deze filosofie kun je gemakkelijk introduceren in je eigen interieur. In deze trend hoeft het interieur er niet perfect uit te zien. Geen strak geverfde muren, maar denk aan ruwe en beton-achtige muren met structuur. Materialen zoals beton, hout en steen worden veel gebruikt. Een scheur in de betonvloer of in de muren wordt niet als storend gezien, wel als een toevoeging aan je interieur. In deze stijl is het belangrijk om te laten zien dat er geleefd en geliefd wordt. 

Wabi Sabi brengt je terug naar de natuur. Natuur staat voor puurheid en rust. Eventjes terug de natuur in om je op te laden. De elementen van de natuur kun je ook weer terug in je interieur laten komen. Organische vormen, versimpeling en eenvoud. Er is niets fijner om in je eigen woonkamer terug te kunnen trekken en tot rust te komen.
 

Structuur op de muren
Ga voor een organische vorm bank die midden in de kamer staat. Ronde vormen, zoals een zacht vloerkleed. Bijzettafeltjes van ruwe materialen, waar je kop met verse thee kan neerzetten. De muren hoeven niet strak geverfd te worden. Een goeie manier om structuur op de muren te krijgen is beton of kalk verf. Breng deze eerst aan met een roller en ga met de tweede laag te werk met een spaan. Breng de verf dik aan met ronde beweging kris kras door elkaar. Zoals er hierboven al meerdere keren benoemd is, het hoeft niet perfect te zijn! Of een onbewerkte bakstenen muur zou ook heel goed passen in deze stijl!
 

Breng aardetinten terug
Een felle kleur op de muur of een stoffen bank met een chaotische fel rode kleur zul je niet snel terugvinden in de Japanse stijl. Ga voor aardetinten, natuurlijke tinten en rustieke elementen. Denk bijvoorbeeld combinatie met bruin, beige en grijze tinten. Ook zijn natuurlijke materialen zoals steen en hout onmisbaar! Bijvoorbeeld een houten plank op de ovalen eettafel met hierop een organische vaas met pluimen die je zelf hebt geplukt. Dit plankje kan uiteraard ook voor een borrelplankje gebruikt worden ;).

Het akoestisch paneel in de kleur gerookt eiken past perfect in deze Japanse Wabi Sabi stijl. De donkere kleur hout geeft warmte en sfeer aan jouw interieur. Je zou het paneel door midden kunnen zagen en deze als lambrisering tegen de muur kunnen bevestigingen. Om het wat robuuster te maken kun je op de hoogte van de panelen een houten grove plank bevestigen. Je kunt hierdoor los gaan met accessoires. Verschillende posters, vazen en planten zouden hier een heel goed plekje kunnen krijgen!
 

Veroudering van spullen en materialen
Het maakt niet uit dat er schade aan je servies te zien is of dat er gebruikssporen op je bank te vinden zijn. Uiteraard is het wel fijn voor je gasten, dat het schoon is! Deze twee dus niet met elkaar verwarren, want ook je gasten zouden hun rust moeten vinden in jouw Japans interieur. Een rondje speuren op Marktplaats is een goeie manier om tweedehands meubels of oude spulletjes te scoren. Zoek naar doorleefde spullen, die wel intact zijn! Je zult merken dat geleefde items meer gevoel geven aan je interieur. 

 
 
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Noakk 4.9 van 5 ☆☆☆☆☆ / 5 - 1322 Reviews @ Noakk
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »